Spiritualiteit in de Lutherse traditie

Voor wie zich wil verdiepen in geloofsvragen is er al een aantal jaren de cursus Leren van Luther. Elk jaar met een ander thema. Dit jaar is het thema ‘spiritualiteit’. Bij de spiritualiteit draait het om het beleven en beoefenen van het geloof. Wilt u zich daar eens in verdiepen, met elkaar over spreken en van theologen leren dan is deze cursus iets voor u.

Spiritualiteit is een veelomvattend en een beetje vaag en zweverig woord geworden. Spiritualiteit gaat om de persoonlijke ervaring van het bovennatuurlijke, het hogere, het geestelijke. Hoe spiritueel bent u? Verschillende aspecten van spiritualiteit komen in deze cursus aan bod.

Protestantse theologie is niet te begrijpen zonder kennis van het gedachtengoed van de kerkhervormer Maarten Luther (1483-1546).
Het gedachtengoed van Luther heeft veel theologen geïnspireerd.
In de cursus Leren van Luther wordt elk jaar op een andere wijze aandacht gegeven aan wat Luther en zijn theologie voor ons in onze tijd kan betekenen.

Deze cursus is voor deelnemers uit alle kerken en voor belangstellenden. In 14 plaatsen door het land wordt deze cursus aangeboden. Uiteraard houden we rekening met de maatregelen vanwege de coronapandemie en is er voldoende ruimte voor een passende afstand van 1,5 m. Daarnaast wordt deze cursus ook online aangeboden.

Download hier de folder met alle informatie
of klink op het plaatje hiernaast:

 

 

 

 

 

 

 


Historisch overzicht:
Folder over de cursus 2019-2020 Leren van Luther 2019-2020
Folder over de cursus 2018-2019 Leren van Luther 2018-2019
Folder over de cursus Leren van Luther 2017-18.